Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing a început vineri, pe Stadionul Olimpic ”Cuib de pasăre”. Capitala Chinei devine astfel primul oraş care găzduieşte atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi Jocurile Olimpice de iarnă (4-20 februarie 2022), informeazã AGERPRES.
Rămâi aproape de Radio Românul, pentru a afla interviuri importante, știri de ultimă oră, dar și informații de larg interes pentru comunitatea românească din Spania și din întreaga lume.
Radio Românul este: Aproape de Tine!
Ai aplicația Radio Românul pe telefon?
Pe Aplicația Radio Românul, ne poți asculta din orice loc din lume!
Descarcă Gratuit Aplicația Radio Românul pe Telefon:
Disponibilă în Google Play pe Android – descarcă AICI
Disponibilă în App Store pe iOS – descarcă AICI
Foto: (c) ROMAN PILIPEY/EPA
Festivitatea va dura mai puţin de două ore şi este realizată de regizorul chinez Zhang Yimou, cel care a regizat şi ceremonia de deschidere a Jocurilor din 2008, circa 3.000 de artişti, în mare majoritate adolescenţi, urmând să performeze pe Stadionul Olimpic.
Foto: (c) Fabrizio Bensch/REUTERS
Preşedintele chinez Xi Jinping va declara Jocurile deschise oficial în jurul orei locale 21:24 (15:25 la Bucureşti), potrivit AFP, urmând ca focul în vasul olimpic să fie aprins la ora 21:47, de către ultimul purtător al torţei olimpice.
Foto: (c) ROMAN PILIPEY/EPA
Foto: (c) FAZRY ISMAIL/EPA
Foto: (c) JEROME FAVRE/EPA
Foto: (c) Toby Melville/REUTERS
Nu mai puţin de 91 de delegaţii sportive vor participa Jocurile de iarnă de la Beijing. Circa 2.900 de sportivi se vor întrece în 109 probe (şapte probe în plus faţă de 2018) în care se vor acorda medalii, la 15 discipline: patinaj artistic, patinaj viteză, patinaj viteză pe pistă scurtă – short-track, schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinată nordică, sărituri cu schiurile, snowboard, bob, skeleton, biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie. Haiti şi Arabia Saudită îşi vor face debutul la Olimpiada de iarnă.
Foto: (c) FAZRY ISMAIL/EPA
Foto: (c) JEROME FAVRE/EPA
Numărul bazelor olimpice care vor găzdui întreceri este de 13, în zonele Beijing, Yanqing şi Zhangjiakou, fiecare având un Sat Olimpic.
Foto: (c) JWU HONG/EPA
Foto: (c) FILIP SINGER/EPA
Foto: (c) Phil Noble/REUTERS
România va participa la Jocurile Olimpice de iarnă 2022 cu 21 de sportivi, la sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză. Cei doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor sunt Raluca Strămăturaru (sanie) şi Paul Pepene (schi fond).
Sursa: www.agerpres.ro