CS Minaur Baia Mare a învins formaţia franceză Les Neptunes de Nantes, cu scorul de 28-26 (14-13), duminică, pe teren propriu, într-un meci din Grupa B a competiţiei feminine de handbal EHF European League, informeazã AGERPRES.
Rămâi aproape de Radio Românul, pentru a afla interviuri importante, știri de ultimă oră, dar și informații de larg interes pentru comunitatea românească din Spania și din întreaga lume.
Radio Românul este: Aproape de Tine!
Ai aplicația Radio Românul pe telefon?
Pe Aplicația Radio Românul, ne poți asculta din orice loc din lume!
Descarcă Gratuit Aplicația Radio Românul pe Telefon:
Disponibilă în Google Play pe Android – descarcă AICI
Disponibilă în App Store pe iOS – descarcă AICI
Minaur a reuşit a doua sa victorie în grupă şi păstrează speranţe de accedere în sferturile de finală.
Meciul a fost unul echilibrat, cu multe răsturnări de scor, însă vicecampioana României s-a impus după un final pe muchie de cuţit.
Nantes, deţinătoarea trofeului, a început bine şi a condus cu 2-0, apoi Minaur a avut 4-2, Nantes a revenit la conducere, cu 6-4, gazdele s-au desprins la trei goluri, 13-10, dar la pauză au avut un singur gol avans, 14-13.
Oaspetele au trecut din nou în avantaj în repriza secundă, cu 17-16, a fost 20-18 pentru Minaur, Nantes a condus cu 25-24, dar echipa băimăreană a fost mai bună în ultimele cinci minute, câştigând cu 28-26.
Pentru Minaur au marcat Jelena Lavko 7 goluri, Cristina Laslo 8, Alexandra Severin 4, Ana Maria Tănasie 3, Asuka Fujita 3, Raluca Petruş 2, Bianca Andreea Ţîrle 1.
Portarul Amra Pandzic a apărat 10 şuturi (28,5%).
Golurile echipei oaspete au fost reuşite de Onacia Ondono 5, Naemi Ardouin 4, Carin Stromberg 4, Orlande Ahanda 3, Mari Finstad Bergum 3, Nathalie Hagman 3, Deborah Kpodar 2, Gordana Mitrovic 1, Raisa Dapina 1.
Floriane Andre a parat 11 aruncări (procentaj 42,3%), iar Adriana Placzek a apărat 3.
În meciul tur, Nantes s-a impus cu 34-29.
Cele două echipe s-au întâlnit şi în semifinalele sezonului trecut, la turneul final de la Baia Mare, când Nantes a câştigat cu 36-34.
Meciul a fost arbitrat de slovacii Boris Cipov şi Zoran Klus, iar delegat EHF a fost ungurul Gergely Vattay.
Duminică are loc şi celălalt meci al grupei, MKS Zaglebie Lubin – SG BBM Bietigheim.
În clasament, pe primul loc se află SG BBM Bietigheim, cu 6 puncte (3 jocuri), urmată de Les Neptunes de Nantes, 4 p (4 j), CS Minaur Baia Mare, 4 p (4 j), MKS Zaglebie Lubin, 0 p (3 j). Primele două clasate se califică în sferturile de finală.
Minaur va juca următorul meci pe 13 februarie, în deplasare, cu MKS Zaglebie Lubin.
Sursa: www.agerpres.ro