Peste 100 de persoane au fost salvate de salvamontişti în ultimele 24 de ore, în urma unor intervenţii de urgenţă, informeazã AGERPRES.
Rămâi aproape de Radio Românul, pentru a afla interviuri importante, știri de ultimă oră, dar și informații de larg interes pentru comunitatea românească din Spania și din întreaga lume.
Radio Românul este: Aproape de Tine!
Ai aplicația Radio Românul pe telefon?
Pe Aplicația Radio Românul, ne poți asculta din orice loc din lume!
Descarcă Gratuit Aplicația Radio Românul pe Telefon:
Disponibilă în Google Play pe Android – descarcă AICI
Disponibilă în App Store pe iOS – descarcă AICI
Potrivit Salvamont, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 96 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor, cele mai multe – 10 – fiind pentru Salvamont Lupeni.
S-au mai primit apeluri pentru Salvamont Gorj (7), dar şi pentru salvatorii montani din Predeal, Municipiul Braşov, Cluj, Maramureş şi Caraş Severin – Muntele Mic (câte 6).
Intervenţii pentru salvarea unor persoane au mai avut şi salvamontiştii din Bistriţa Năsăud, Sibiu, Alba, Vatra Dornei, Voineasa, Sinaia, Hunedoara, Prahova – Buşteni, Harghita, Prahova, Bihor, Borşa, Suceava, Bran, Petroşani, Bacău, Mehedinţi.
În cazul acestor intervenţii au fost salvate 104 persoane, dintre care 40 au fost predate la Ambulanţă sau SMURD pentru a fi transporte la spital.
S-au mai primit 26 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre domeniile schiabile şi traseele turistice din zona montană.
Sursa: www.agerpres.ro