Austriacul Matthias Mayer a câştigat medalia de aur în proba de slalom super-uriaş din cadrul JO de iarnă de la Beijing, trecându-şi astfel în palmares al treilea titlu olimpice, după cele cucerite în 2014 (la coborâre) şi 2018 (la super-uriaş), informeazã AGERPRES.
Rămâi aproape de Radio Românul, pentru a afla interviuri importante, știri de ultimă oră, dar și informații de larg interes pentru comunitatea românească din Spania și din întreaga lume.
Radio Românul este: Aproape de Tine!
Ai aplicația Radio Românul pe telefon?
Pe Aplicația Radio Românul, ne poți asculta din orice loc din lume!
Descarcă Gratuit Aplicația Radio Românul pe Telefon:
Disponibilă în Google Play pe Android – descarcă AICI
Disponibilă în App Store pe iOS – descarcă AICI
Cu timpul de 1 min 19 sec 94/100, Mayer i-a devansat pe americanul Ryan Cochran-Siegle, căruia i-au lipsit doar patru sutimi de secundă pentru a produce o mare surpriză la JO 2022, şi pe favoritul norvegian Aleksander Aamodt Kilde, numărul unu mondial la coborâre şi slalom super-uriaş, clasat pe poziţia a treia, la 42/100.

Foto: (c) JEANCHRISTOPHE BOTT / EPA
Schiorul austriac, în vârstă de 31 ani, care a ocupat luni treapta a treia a podiumului la coborâre, a cucerit cu această ocazie a patra sa medalie olimpică, devenind al treilea schior alpin medaliat la trei ediţii diferite ale Jocurilor Olimpice, după norvegianul Kjetil Andre Aamodt (slalom super uriaş 1992, 2002, 2010) şi italianca Deborah Compagnoni (super-uriaş 1992, slalom uriaş 1994 şi 1998).
Un obişnuit al podiumurilor Cupei Mondiale (41), Matthias Mayer a perturbat duelul aşteptat între Aamodt Kilde şi actualul lider al Cupei Mondiale de schi alpin, elveţianul Marco Odermatt, care şi-au împărţit victoriile în cele cinci slalomuri super-uriaşe ale acestei ierni.
Odermatt, care venea după trei victorii la Super-G în circuitul de schi alpin, nu a reuşit să încheie concursul olimpic de marţi, după ce s-a dezechilibrat şi a ratat una dintre porţile de pe traseu.
Clasamentul final al slalomului super-uriaş masculin:
1. Matthias Mayer (Austria) 1:19.94
2. Ryan Cochran-Siegle (SUA) la 0.04
3. Aleksander Aamodt Kilde (Norvegia) la 0.42
4. Adrian Smiseth Sejersted (Norvegia) la 0.74
5. Vincent Kriechmayr (Austria) la 0.76
6. James Crawford (Canada) la 0.85
7. Romed Baumann (Germania) la 1.16
8. Andreas Sander (Germania) la 1.27
9. Blaise Giezendanner (Franţa) la 1.32
10. Trevor Philp (Canada) la 1.40
Sursa: www.agerpres.ro