Institutul Cultural Român din Madrid organizează cursuri de limba română pentru străini în perioada martie-mai 2022. Cursurile sunt organizate în conformitate cu criteriile Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi Străine.

Modalitatea la distanță (prin videoconferință):

La datele programate pentru fiecare sesiune de curs, fiecare student înscris pe platforma de e-learning va primi materialul și invitația de accesa sala de clasă virtuală pentru întâlnirea live prin videoconferință în contul personal. Materialele de studiu folosite vor urma o metodologie practică, axată pe studiul limbii române sub îndrumarea constantă a profesorului pe parcursul celor patru ore de predare săptămânale.

Modalitatea la distanță implică faptul că programa are o parte importantă a studiului individual, în care studenții vor trebui să dovedească o participare de cel puțin 65% la activitățile și sarcinile programate pentru fiecare săptămână.

Număr de ore/curs: 40 de ore

Preț: 85€/curs

Plata taxei se va face înainte de începerea cursurilor.

Data limită pentru formalizarea înscrierii: 21 februarie 2022

Rezervarea locului se va gestiona în ordinea înscrierii la curs și după achitarea taxei. Detaliile bancare vor fi trimise fiecărui student pe baza criteriilor de mai sus.

Nivelul A.1.1.

Perioada: 7 martie – 16 mai

Luni și miercuri de la 18:30 la 20:30.

Formular de înscriere

Nivelul A.1.2.

Perioada: 8 martie – 12 mai

Marți și joi de la 18:30 la 20:30.

Formular de înscriere

Nivelul A.2.1.

Perioada: 8 martie – 12 mai

Marți și joi de la 18:30 la 20:30.

Formular de înscriere

Nivelul A.2.2.

Perioada: 8 martie – 12 mai

Marți și joi de la 18:30 la 20:30.

Formular de înscriere

Nivelul B.1.1.

Perioada: 7 martie – 16 mai

Luni și miercuri de la 18:30 la 20:30.

Formular de înscriere

Modalitatea online (prin videoconferință):

Cursurile organizate în modalitatea online se adresează studenților care au cunoștințe solide de limba română. Cursurile acoperă următoarele niveluri: B.2. și C. 1. Se va forma o singură grupă.

Modalitatea online presupune că acest curs are o parte importantă de studiu individual, în același timp studenții vor trebui să ateste o participare de minim 65% la activitățile și sarcinile programate pentru fiecare săptămână.

Procedura de lucru:

La datele programate pentru fiecare săptămână, fiecare student înregistrat ca utilizator al platformei e-learning va primi în contul personal lecția corespunzătoare: partea teoretică din manual, indicații privitoare la activități, teme, precum și sarcini de lucru.
Fiecare student va primi și indicații privitoare la predarea temelor precum și la termenele limită stabilite pentru fiecare săptămână.Metodologia acestui curs se bazează pe evaluarea cunoștințelor săptămânal. Profesorul va comunica cu elevii în scris, precum și prin înregistrări audio care vor fi încărcate pe platforma de e-learning.

În fiecare săptămână, fiecărui student i se va indica atât faptul că poate adresa întrebări și solicita explicații punctuale scrise în orice moment, precum și data și ora la care profesoara va fi disponibilă online pentru conferințele săptămânale în direct.

Perioada: 7 martie – 16 mai

Formular de înscriere

La finalul cursului se va elibera un certificat de participare.

Instituto Cultural Rumano Madrid/Institutul Cultural Român de la Madrid