Cu oarecare scârbă față de așa zisa umanitate, că vrem sau nu vrem, iată-ne că suntem părtașii unui joc machiavelic, de interese care ține cont doar de o singură regulă. Și anume, aceea de a stabili UN dominant asupra cetei, pe care l-am putea numi grup, clubul B… sau ce formă de asociere ar fi ea, cu scopul clar de a impune reguli care să fie respectate ad-literam.

          Așadar, suntem părtașii unui joc la scară mondială, un fel de caterincă pe ritmul sirenelor de ambulanță care pare să i-a sfârșit. Parcă am fi la un bal, cu mască sau fără mască medicală, în care Bibicu (pentru necunoscători, rog să răsfoiască I.L.Caragiale – Dˈale Carnavalului) face o pledoarie asupra circului uman la care suntem involucrați prin mecanismele fricii și ale necunoașterii.

          Ce mai, un haos total așa cum s-a văzut în acești ultimi doi ani, martie 2020 – martie 2022, în care regizorul necunoscut alacestei scenete, intitulată Covid-19 ne-a folosit ca și marionete, unii dintre noi transformându-se în saltimbanci sau măscărici ai ecranului mediatic, fără a da nume….cei care se simt să facă un pas în față, prin care au destabilizar o oarecare omogenitate și empatie umană.

          Însă, se pare că această pagină din istoria lumii, astăzi începem să o dăm la o parte. Trezirea lascivă din anumite țări, așa zisele mici rebeliuni, pentru a redobândi libertatea de-a alege în a folosi sau nu masca, de a se vaccina sau nu, de a opina sau pur și simplu de a întreba asupra compoziției și eficienței vaccinurilorcare sunt din ce în ce mai numeroase, este prima izbândă asupra minciunii globale prin care s-a dorit introducerea unui totalitarism medical, social și uman de subjugare a populației.

          Dacă ar fi să punctez ideiile de bază pentru un așa zis „Îndrumător de a nu fii luat de fraier” ele ar suna cam așa:

1. Cercetează și nu crede tot ce ți se spune.

2. Fii curajos și devotat ideii tale

3. Nu te lăsa influențat de cei din jur

4. Alege drumul cel mai direct cu toate că este cel mai anevoios.

5. Înconjoară-te de oameni pozitivi și sinceri

6. Fii perseverent și meticulos

7. Trage concluziile reale

8. Împarte cu cei din jur ideile tale

9. Fii deschis la critică prin argumente credibile

10. Dezvoltă iubirea de aproape

          Cred că acestea, în umila mea opinie, se pot numi „Regula de 10” și reprezintă cheia unui formator de opinie. În aceași timp este o bună terapie de a te trezi din starea lascivă a indiferenței și de a face ceva cu viața ta.

          Nu este obligatoriu !!!

La fel cum nu este obligatoriu dreptul de a vota însă, după aceea comentariile și scuzele tale sunt inutile deoarece „Nu ai crezut că TU CONTEZI” și nu ți-ai exercitat un drept câștigat de înaintașii tăi prin luptă și sudoare.

           De aceea, vă zic că este timpul să fiți ….Treziți de clopoțel. Să spuneți un hotărât Stop Joc-ului murdar de manipulare și inducere în eroare a unei lumi și așa sufocată de o evoluție fulminantă a tehnologiei care nu face altceva decât să ne încătușeze la o lume virtuală de iluzii, fantezii și delăsare.

          Dacă așa-zișii salvatori ai lumii nu ar avea scopuri ascunse legate de pandemie de ce nu au făcut aceleași demersuri și eforturi la scară mondială, prin legi exacte și măsuri draconice, pentru a eradica foamea, bolile contagioase, încălzirea globală, etc.

Este, de altfel hilar de a mai crede că omul politic, pe care păpușarul îl dirijează exact cum și unde dorește, să mai fie credibil. Timpul va pune la locul lor toate dovezile iar cărțile și analele de istorie le va arăta urmașilor un mecanism grosolan de manipulare a lumii moderne.

          Însă până atunci te îndemn:

          Să iei atitudine !!!

          Să fii tu însuți !!!

          Să crezi că tu contezi !!!

Sorin Bălășcău, 15 februarie 2022