Cei care se joacă în România cu „uite Secţia Specială, nu e Secţia Specială” riscă să pună în pericol finanţările din fonduri europene pentru dezvoltarea ţării, apreciază europarlamentarul Dacian Cioloş.
Rămâi aproape de Radio Românul, pentru a afla interviuri importante, știri de ultimă oră, dar și informații de larg interes pentru comunitatea românească din Spania și din întreaga lume.
Radio Românul este: Aproape de Tine!
Ai aplicația Radio Românul pe telefon?
Pe Aplicația Radio Românul, ne poți asculta din orice loc din lume!
Descarcă Gratuit Aplicația Radio Românul pe Telefon:
Disponibilă în Google Play pe Android – descarcă AICI
Disponibilă în App Store pe iOS – descarcă AICI
Precizările sunt făcute după ce, miercuri, Curtea de Justiţie a UE a respins contestaţiile făcute de Polonia şi Ungaria pe regulamentul prin care fondurile europene sunt condiţionate de respectarea statului de drept.
„Decizia vine la un an după ce grupul Renew Europe, dar şi eu, personal, am cerut din plenul Parlamentului European de nenumărate ori Comisiei şi preşedintei Ursula von der Leyen să aplice acest regulament şi să sancţioneze guvernele din Ungaria şi Polonia. A trecut un an de când am lansat acest apel, dar începând de azi preşedinta Comisiei Europene nu mai poate amâna o decizie în apărarea valorilor europene. De asemenea, cei care în România se joacă azi cu uite Secţia Specială, nu e Secţia Specială ar trebui să înţeleagă că nu se pun în pericol doar pe ei, ci şi finanţările din fonduri europene pentru dezvoltarea ţării”, a scris Cioloş pe Facebook, preluat de AGERPRES.
El adăugă că, în baza deciziei Curţii de Justiţie a UE, cei care „fură” din banii europeni sau încalcă tratatele şi valorile UE nu vor mai beneficia de finanţare europeană.
„Asta înseamnă, pe scurt, că cei care fură din banii europeni sau încalcă tratatele şi valorile după care funcţionează Uniunea Europeană nu vor primi mai departe niciun euro. Nu putem finanţa regimuri care subminează democraţia şi pun în pericol viitorul cetăţenilor din ţările lor”, a susţinut el.
Sursa: www.agerpres.ro