Spania va renunţa la pragurile pentru public la evenimentele sportive începând cu data de 4 martie, iar stadioanele vor putea găzdui publicul la sută la sută din capacitate, după modelul anterior pandemiei de Covid-19, au anunţat, miercuri, autorităţile sanitare, citate de AFP, preluat de AGERPRES.
Rămâi aproape de Radio Românul, pentru a afla interviuri importante, știri de ultimă oră, dar și informații de larg interes pentru comunitatea românească din Spania și din întreaga lume.
Radio Românul este: Aproape de Tine!
Ai aplicația Radio Românul pe telefon?
Pe Aplicația Radio Românul, ne poți asculta din orice loc din lume!
Descarcă Gratuit Aplicația Radio Românul pe Telefon:
Disponibilă în Google Play pe Android – descarcă AICI
Disponibilă în App Store pe iOS – descarcă AICI
„Începând cu weekend-ul 4 martie, evenimentele sportive, atât în interior, cât şi în aer liber, vor beneficia de capacitate de găzduire de sută la sută, ţinând cont de evoluţia satisfăcătoare a indicatorilor epidemiologici”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Carolina Darias, într-o conferinţă de presă.
Ea a reamintit că portul măştii va rămâne obligatoriu, iar fumatul, consumul băuturilor alcoolice sau mâncatul în timpul acestor evenimente vor fi, de asemenea, interzise.
La finalul lunii decembrie, autorităţile spaniole au redus capacitatea pe stadioane la 75 la sută şi la 50 la sută pentru săli şi spaţii închise, ca urmare a exploziei cazurilor de Covid-19.
Numeroase cluburi din La Liga au fost afectate de explozia cazurilor cu varianta Omicron a coronavirsului.
Cu peste 10 milioane de cazuri, Spania a înregistrat peste 97.000 de morţi din cauza pandemiei.
Sursa: www.agerpres.ro