Fermierul israelian Chahi Ariel a cultivat căpşuna cu cea mai mare greutate din lume, au anunţat joi reprezentanţii Guinness World Records, informează Reuters, preluat de AGERPRES.
Rămâi aproape de Radio Românul, pentru a afla interviuri importante, știri de ultimă oră, dar și informații de larg interes pentru comunitatea românească din Spania și din întreaga lume.
Radio Românul este: Aproape de Tine!
Ai aplicația Radio Românul pe telefon?
Pe Aplicația Radio Românul, ne poți asculta din orice loc din lume!
Descarcă Gratuit Aplicația Radio Românul pe Telefon:
Disponibilă în Google Play pe Android – descarcă AICI
Disponibilă în App Store pe iOS – descarcă AICI
Cu 289 de grame, acea căpşună are o greutate de aproximativ cinci ori mai mare decât cele ale fructelor obişnuite din soiul local Ilan, a declarat Nir Dai, cercetător la Institutul Volcani din Israel, unde a fost obţinută căpşuna uriaşă.
Fructul are o lungime de 18 centimetri şi o circumferinţă de 34 de centimetri, potrivit unui mesaj publicat pe site-ul Guinness World Records.
Chahi Ariel a spus că a început să spere în obţinerea acestui titlu după ce a văzut cât de mult creştea căpşuna în ferma familiei sale, anul trecut. El a aşteptat confirmarea stabilirii unui nou record mondial şi a păstrat căpşuna într-un congelator, pentru a putea să dovedească ulterior calităţile acesteia.
Vremea neobişnuit de rece de la începutul anului 2021 a încetinit procesul de coacere a căpşunilor din Israel, permiţându-i fructului inclus în Cartea Recordurilor Guinness să câştige tot mai mult în greutate înainte să ajungă la maturitate.
Precedentul record în domeniu era deţinut de un fermier din Japonia, care a descoperit o căpşună cu greutatea de 250 de grame în recolta sa din anul 2015.
Sursa: www.agerpres.ro