Salariul minim pentru constructori şi agricultori creşte la 4.582 de lei brut, respectiv la 3.436 de lei brut, după ce Consiliului Naţional Tripartit a avizat creşterea salariului minim în cele două sectoare, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, preluat de AGERPRES.
Rămâi aproape de Radio Românul, pentru a afla interviuri importante, știri de ultimă oră, dar și informații de larg interes pentru comunitatea românească din Spania și din întreaga lume.
Radio Românul este: Aproape de Tine!
Ai aplicația Radio Românul pe telefon?
Pe Aplicația Radio Românul, ne poți asculta din orice loc din lume!
Descarcă Gratuit Aplicația Radio Românul pe Telefon:
Disponibilă în Google Play pe Android – descarcă AICI
Disponibilă în App Store pe iOS – descarcă AICI
„Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat astăzi (miercuri, n.r.) alături de premierul Marcel Ciolacu la şedinţa Consiliului Naţional Tripartit. Consiliul – din care fac parte şi confederaţiile sindicale şi patronatele, a avizat în şedinţa de astăzi creşterea salariului minim în construcţii şi agricultură la 4.582 de lei brut, respectiv 3.436 de lei”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministerului de profil.
„Salariul minim diferenţiat pentru agricultori şi constructori va fi majorat de la 1 noiembrie 2023. Este o măsură menită să protejeze puterea de cumpărare a celor care lucrează în aceste sectoare”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
De la 1 octombrie 2023 salariul minim brut pe economie a crescut la 3.300 de lei, respectiv 2.079 de lei net. Integral pe www.agerpres.ro
SURSA: AGERPRES
Foto: pixabay.com